Starszy Nicpoń najchętniej brałby je do szkoły w ramach przekąski, jednak biorąc pod uwagę angielską fobię na punkcie alergii, jest to absolutnie wykluczone. Pewnie zostałyby usunięte z terenu szkoły przez szczypce i w rękawiczkach.
Ale wracając do migdałów:
Obok tego przepisu nie mogłam przejść obojętnie:
Prażone migdały z rozmarynem i solą
(przepis z blogu Scandi Foodie)
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki drobno posiekanego świeżego rozmarynu
kilka gałązek rozmarynu
sól morska
Piekarnik nagrzać do 180stC. Migdały wyłozyć na blaszkę razem z gałązkami rozmarynu i włożyć do piekarnika na około 10min. (Trzeba pilnować żeby się nie spaliły). Gdy zaczną pachnieć są gotowe. Rozmaryn usunąć, migdały przełożyć do miseczki, wymieszać z oliwą, posiekanym rozmarynem i solą.
Najlepsze jeszcze ciepłe.
zdrowa przekąska:)
OdpowiedzUsuńPyszne, dużo czasu spędzasz w pracy, że doba za krótka!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńBo ja wiem czy dużo? W domu pracuję, więc krócej chyba się nie da.
Migdały wyglądają przepysznie:) Nigdy jeszcze takich nie jadłam...:)
OdpowiedzUsuńTo spróbuj koniecznie, bo są bardzo smaczne. Zwłaszcza jeszcze ciepłe.
UsuńChyba nigdy nie zrobię takiego dania. Migdały pożeram natychmiast po otwarciu opakowania ;)
OdpowiedzUsuń50 years old Community Outreach Specialist Hedwig Croote, hailing from Leduc enjoys watching movies like Divine Horsemen: The Living Gods of Haiti and Air sports. Took a trip to Kathmandu Valley and drives a Savana 3500. ich strona
OdpowiedzUsuńpozew rozwodowy rzeszow
OdpowiedzUsuń